КАЛЬЦІЄВЕ МИЛО ДОВГОЛАНЦЮГОВИХ ЖИРНИХ КИСЛОТ

У зв'язку з високими потребами в енергії для утворення більшої кількості молока і швидкого відновлення після отелення (для лактації тварин), виникла необхідність створення високоенергетичного раціону. Крім цього у жуйних тварин дуже специфічна система травлення, яка не допускає наявності масла (тригліцерид + гліцерин) у першому відділі шлунку (або рубці). Таким чином, цей високоенергетичний корм повинен залишатися інертним аби засвоюватися в останньому відділі системи травлення.

CaLCFA — один з продуктів, створених спеціально для цієї мети. Його класифікують як захищений жир для жуйних тварин, хоча технічно цей продукт являє собою мило, про що і свідчить його назва. CaLCFA виготовлений за допомогою з'єднання довголанцюгових жирних кислот з джерелом кальцію, в результаті чого утворюється мило, що зберігає інертність (пасивність) в рубці. За своєю хімічною структурою ця речовина складається з жирних кислот (в основному неприєднані тригліцериди) - головного інгредієнта масла або жиру, які здатні перетворюватися на енергію, тому CaLCFA при розщепленні в 4-му відділі шлунку сприяє засвоєнню жирних кислот і перетворенню їх в енергію. Жирні кислоти в продукті CaLCFA - являють собою довгі ланцюжки, подібні тим, які знаходяться в коров'ячому молоці і сприятливо впливають на тварин у період лактації.

Переваги

  • найнадійніше і підтверджене тестами джерело жиру для жуйних тварин
  • дешева енергетична добавка (в жирі міститься приблизно в 2,25 рази більше енергії, ніж в 1 кг вуглеводів)
  • підвищує надій молока до 2-3 с / день на 1 корову
  • підвищує вміст жиру в молоці
  • покращує здоров'я і підвищує репродуктивну здатність
  • високо засвоюваний
  • високий вміст C16 (пальмітинова кислота)
  • НЕ гідрогенізований
  • приготований з рослинної олії і кальцію
  • кращі експлуатаційні характеристики
  • знижує ризик розвитку ацидозу (кислотної інтоксикації).

Специфікація

Стандартні показники
Вміст жиру 84%
Вміст золи 13%
Волога 3%
Склад жирних кислот
Коротколанцюгова насичена жирна кислота
C12:0 додеканова кислота 0.2%
C14:0 міристинова кислота 1.2 %
Довголанцюгова насичена жирна кислота
C16:0 пальмітинова кислота 47%
C18:0 стеаринова кислота 5%
Довголанцюгова ненасичена жирна кислота
C18:1 Олеїнова кислота 38%
CI 8:2 Лінолева кислота 8%
Кальцій 9%
Зовнішній вигляд Світлі жовто-коричневв гранулв
Легкосипучий
Смак/Запах слабкий, прийнятний запах
Ефективність засвоєння Кислуватий запах 95 %
Ne 5.9 Мкал/кг
ME 7.1 Мкал/кг
UFL 3.3 UFL/кг

Дозування

Середньопродуктивні молочні корови5000-7000 л/день 300 - 500 г/день
Високопродуктивні молочні корови, більше 7000 л/день 500 - 1000 г/день
Вівці, та молоді кози у період лактації 100 - 150 г/день
До 3% споживання корму

Незважаючи на вищесказане, виходячи з досвіду, дозування повинно сприяти утворенню максимум 7% жиру спожитого сухого корму. Наприклад, якщо, спожита суха маса становить 20 кг, то отриманий вміст жиру має скласти 600г (зазвичай близько 3%). Максимальна кількість дозування продукту CaLCFA становить 4% або 800 г.